Astrud Knoester fiets de Roparun!

Collega Astrud Knoester doet a.s. pinksterweekend mee aan de Roparun. Hier onder doet zij haar verhaal;
Het Pinksterweekend komt eraan en dat betekent voor mij persoonlijk: meedoen aan de Roparun.
Voor degenen die mij al een tijdje kennen, weten wat dat betekent ! Ik zal toch even een kleine uitleg geven. De Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Een afstand van 560 kilometer die door het hele team in dat weekend non-stop wordt afgelegd.

Ik doe mee met team 259; Reeshof for Cancer. Het team bestaat uit ongeveer 25 personen: lopers/fietsers/chauffeurs/masseurs/fysio’s/catering. met zijn allen leggen we deze afstand af. Mijn taak binnen deze groep is fietsen. Als fietser ben je verantwoordelijk voor de route die de lopers afleggen, je hebt de route op je stuur en je zorgt ervoor dat de loper veilig loopt, zowel overdag als ‘s nachts. Je houd dus als fietser de snelheid aan van je loper…bij ons team tussen de 11 en 13 km per uur gemiddeld.

Deze run is niet zonder een doel. Het doel van de Roparun is om de palliatieve zorg van mensen met kanker te verbeteren. Dit wil zeggen dat de mensen eigenlijk uitbehandeld zijn, hun laatste traject ingaan en dat deel van het leven wil de stichting Roparun dragelijker maken. Als team zijn we het hele jaar bezig met het ophalen van sponsorgeld: sponsorlopen op scholen, kleding inzamelen waarvoor we een kilo prijs krijgen, bingo avond, collecteren bij Willem II zijn een aantal voorbeelden.
Wil je meer weten: kijk op de website reeshofforcancer.nl en druk op de doneerknop. Je kan ons dan sponsoren ( per teamlid of gewoon het hele team)  IK ZEG DOEN !!
Recent Posts