“Na viereneenhalf jaar wist ik pas dat mijn bekken scheef stond”

Silvia kreeg op haar zeventiende een ongeluk met haar brommer. Met 55 kilometer per uur reed ze tegen een busje aan. Van haar scooter was maar weinig over en ook Silvia kwam hier niet zonder kleerscheuren vanaf. Door het ongeluk heeft ze een beschadigd bekken opgelopen. Na jaren in behandeling te zijn geweest bij verschillende praktijken en disciplines heeft Silvia van FysioSluijters de nodige hulp gekregen.

“Na viereneenhalf jaar wist ik pas dat mijn bekken scheef stond”

Bekkenklachten na het ongeluk

“ Na mijn ongeluk heb ik verschillende onderzoeken gehad in het ziekenhuis. De dokters konden niks vinden en gaven aan dat ik maar moest leren leven met mijn klachten.Hier wilde ik het natuurlijk niet bij laten. Viereneenhalf jaar na mijn ongeluk kwam ik bij een osteopaat terecht. Zijn onderzoek wees uit dat ik een scheur in mijn duim, botbeschadiging aan mijn schaambeen en ook een beschadigd bekken had opgelopen. Ik liep tegelijkertijd ook nog bij een fysiotherapeut voor mijn klachten. Zowel de fysiotherapeut als de osteopaat hebben allebei niet het resultaat kunnen boeken wat FysioSluijters voor elkaar heeft gekregen.”

Preventieve bekkenfysiotherapie bij zwangerschappen

“Ik ben moeder van twee dochters. Ik wist van tevoren dat een eventuele zwangerschap pittig zou zijn vanwege mijn bekkenklachten en botbeschadiging. Toen ik in 2008 zwanger raakte van mijn eerste dochter ben ik meteen begonnen met bekkenfysiotherapie bij FysioSluijters. Tijdens en na mijn zwangerschap ben ik behandeld door Janet. Zij kwam na mijn zwangerschap bij mij aan huis om mij in bed te behandelen. Dat was echt heel prettig.”

Nooit helemaal pijnvrij

“Ondanks dat de therapeuten van FysioSluijters stuk voor stuk heel kundig zijn, kan ik nooit helemaal van mijn klachten afkomen. Dat is soms wel lastig, maar ik doe mijn uiterste best om zoveel mogelijk pijn te voorkomen. Ik moet zoveel mogelijk in beweging blijven. In de loop der jaren ben ik ook bij Huub, Yvonne en Esther onder behandeling geweest. Zij hebben mij verschillende oefeningen en adviezen meegegeven. Naar de sportschool gaan lukt niet altijd, maar mijn oefeningen thuis doe ik wel trouw meerdere keren per week.”

Waardering voor FysioSluijters bij bekkenklachten

“Omdat ik nu al ruim twaalf jaar bij FysioSluijters onder behandeling ben, is de communicatie altijd heel goed en direct. Ik hoef maar te bellen en ze weten al hoe of wat. Afhankelijk van de ernst van de klacht, moet ik wekelijks terugkomen. Gaat het weer goed, dan ga ik na twee weken nog op een controle afspraak. De pijn is gelukkig niet constant. Soms zit hier een half jaar tussen. De pijn kan ontstaan door hele gangbare bewegingen zoals uit de auto stappen, huishoudelijke taken of door te snel van mijn fiets af te stappen.

 

Positieve blik op de toekomst bij bekkenklachten

“Ondanks dat ik mijn passies als paardrijden en kleding maken niet meer kan uitvoeren, kijk ik liever naar wat ik nog wel kan. Ik probeer door middel van bewegen de pijnklachten te voorkomen of te verminderen, maar helaas word ik er toch altijd weer door verrast. Het voordeel is dat de fysiotherapeuten van FysioSluijters zo kundig zijn dat ik weet dat mijn pijnklachten maar van korte duur zijn. Kijken naar de oplossing is nou eenmaal beter dan kijken naar het probleem!”

Recommended Posts
Call Now Button