Bekkeninstabiliteit – de ervaring van Alicia Janssen bij Fysio Sluijters

Na een verkeersongeluk in 2020 heeft Alicia(30) bekkeninstabiliteit opgelopen. Hoewel de klachten vrij onschuldig begonnen, werden deze na verloop van tijd steeds erger. Na zes weken bij een fysiotherapeut onder behandeling te zijn geweest, zonder enige progressie is ze naar de huisarts gestapt. Deze verwees haar door naar FysioSluijters waarbij ze sinds half april een behandeltraject volgt voor haar klachten. Hoe het nu met Alicia gaat? Dat leest u in dit interview.

“Op een gegeven moment kon ik niets anders meer dan op de bank liggen!”

“Ongeveer twee maanden geleden ben ik bij FysioSluijters terecht gekomen in verband met bekkeninstabiliteit. Vorig jaar ben ik aangereden door een elektrische fietser tijdens het hardlopen. Je zou denken dat dat wel mee zal vallen, maar die dingen gaan toch best hard! In het begin had ik wat kleine klachten na het ongeval. Als verpleegkundige op de IC had ik in 2020 wel andere dingen aan mijn hoofd. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer last van klachten. Op een gegeven moment kon ik niets anders meer dan op de bank liggen! Toen vond ik dat het tijd werd om hier wat aan te doen.”

Bekkeninstabiliteit door te lang wachten

“In februari werd de belasting op mijn bekken zodanig hoog dat het ondraaglijk werd. Het bleek dat ik bekkeninstabiliteit had ontwikkeld. Het voelde alsof mijn lichaam te zwaar was voor mijn bekken. Ik kon alleen maar op mijn rug op de bank liggen. Dat is een hele schok voor iemand die vijf á zes keer per week sport en fulltime werkt. Het werd tijd om actie te ondernemen en ik ben onder behandeling gegaan voor ongeveer zes weken bij mijn eigen fysiotherapeut. Toen de klachten niet verdwenen heb ik de huisarts ingeschakeld. Hij heeft me doorverwezen naar FysioSluijters. Voorheen dacht ik altijd dat bekkenfysiotherapie voor zwangere en bevallen dames was. Maar blijkbaar kan bekkeninstabiliteit zowel bij mannen als vrouwen optreden na een trauma. Zo heb ik weer wat nieuws geleerd. Mijn huisarts was zeer enthousiast over deze praktijk en daarom verwijzen ze iedere patiënt met bekkeninstabiliteit door naar FysioSluijters.”

 

De aanpak van bekkeninstabiliteit bij FysioSluijters in Boxtel

“Sinds half april ben ik onder behandeling bij FysioSluijters in Boxtel. Ik ging eerst naar de Dorn-therapeut die mijn bekken- en botstructuur heeft onderzocht. Vervolgens werd dit rechtgezet en ik merkte direct resultaat. Aan de hand van oefeningen heb ik verder nog kracht opgebouwd. Binnen twee weken kon ik mezelf weer oprichten en weer redelijk bewegen. Het ging van redelijk normaal lopen met minimale belasting naar aardig grote afstanden van 10 tot 15 kilometer. Dat was geen probleem meer! Dit voelde best raar, aangezien ik drie weken geleden nog op de bank lag. Dan merk je pas hoeveel je bekken eigenlijk doet. 

 

Het behandeltraject van bekkeninstabiliteit door Janet en Anneke bij FysioSluijters in Boxtel

“Tijdens mijn behandeltraject ben ik als eerste bij Janet Loeffen terecht gekomen. Zij heeft goed naar mijn structuur en anatomie gekeken en of alles wel goed zat. Aan de hand van haar conclusies kreeg ik instructies mee waar ik het beste op kon letten om zo mijn bekken stabiel te houden. Zij ging goed met me in gesprek over de klachten. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik met een kundige en ervaren fysiotherapeut had te maken. Ik voelde me ook veilig bij haar.”

“Bij Anneke Hustings kwam ik terecht om aan mijn spieropbouw te werken. Zodat mijn lichaam mijn bekken kan ondersteunen en andersom. Ik moest vier keer per week een bootcamp doen en daar moest ik veel op en neer springen. Dat is behoorlijk belastend voor je bekken. Anneke heb ik ervaren als een vriendelijke, vlotte en kundige therapeut. Ze past zich volledig aan op de persoon die ze voor zich heeft. Ze heeft een persoonlijk schema opgesteld en hield rekening met wat ik in het dagelijks leven doe en het doel waar ik naartoe wilde. Ze stelde tussentijdse doelen voor mij op, maar gaf mij ook de regie en daardoor had ik het gevoel dat ik zelf aan mijn eigen herstelproces werkte. Dat voelde goed.“

 

Hoe bevalt de behandeling van bekkeninstabiliteit bij FysioSluijters Boxtel?

“Ik heb de behandeling als heel fijn en prettig ervaren. Na die eerste zes tot acht weken had ik niet verwacht dat ik zo snel resultaat zou zien bij een therapeut. Ik ben heel erg blij met hoe kundig en professioneel dit aangepakt is. En als er iets is, dan kan ik ze altijd bereiken door te bellen of te mailen. Het is heel laagdrempelig en dat is ook prettig.”

“Inmiddels ben ik weer fulltime aan het werk. Binnenkort heb ik ook een final check in de vorm van een mini bootcamp. Ik verwacht dat er nog een kort vervolgtraject komt en dat ik binnen anderhalve maand weer flink bezig ben met sporten.”

 

Zou je FysioSluijters in Boxtel ook aanbevelen aan anderen en waarom?

“Ja! Dat heb ik toevallig ook al gedaan. Een vriendin van mij kwam met soortgelijke klachten en ik heb haar ook aangeraden om via de huisarts naar FysioSluijters te komen, omdat ik zelf zo blij ben met het resultaat. Vooral de deskundigheid, de manier waarop met je wordt omgegaan en dat er een behandelplan samen met je wordt opgemaakt. Dat zijn de factoren die voor mij meetellen voor een positieve beoordeling. En dat je als persoon gezien wordt in plaats van een nummer.”

Recommended Posts