Wat is een ergotherapeut?

FysioSluijters werkt samen met Ergotherapie van Dam aan uw zelfstandigheid. Ergotherapie van Dam biedt praktische, doelgerichte ergotherapie in de gemeenten Schijndel, Boxtel en Sint-Oedenrode en Veghel.We helpen u op weg als u tijdelijk of blijvend belemmerd bent in het dagelijkse handelen. Samen wordt gezocht naar oplossingen, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren.

Wat is ergotherapie
Ergotherapeuten stellen mensen in staat om hun dagelijkse activiteiten weer zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. Het resultaat is dat u zelf de regie in handen kunt houden en weer beter kunt functioneren in de maatschappij.

Met ondersteuning van de ergotherapeut werkt u aan:

  • Uw zelfredzaamheid: zoals wassen, aankleden en verplaatsen in en om het huis
  • Productiviteit: zoals huishouden en werk
  • Ontspanning: een hobby kiezen of uitvoeren
  • Beter concentreren, organiseren en plannen
  • Uw (werk)houding
  • Balans vinden tussen wat u wilt en wat u kunt (energie verdelen)

Daarnaast adviseert de ergotherapeut over aanpassingen in uw woning, over hulpmiddelen en de vergoeding daarvan.

Vergoeding
Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer uren in de aanvullende verzekering. Omdat dit in het basispakket zit, gaat dit af van uw eigen risico. Om in aanmerking te komen voor ergotherapie is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist tenzij uw verzekeraar dat anders omschrijft in de polisvoorwaarden. De ergotherapeut kan u hierover informeren.

Contact
Bent u belemmerd in uw dagelijkse activiteiten en wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Neem dan gerust contact op met Ergotherapie van Dam en we zoeken samen naar een oplosing.

Ergotherapie van Dam
Hertog Jan II Laan 43
5482 BG Schijndel
0411-724050
info@ergotherapievandam.nl
www.ergotherapievandam.nl

Maak een afspraak

    Call Now Button