“Esther pakt de therapie heel professioneel aan en kan de behandelingen goed uitleggen.”

Debbie liep al enkele weken rond met bekkenbodemklachten tijdens haar tweede zwangerschap toen zij afgelopen jaar bij FysioSluijters terecht kwam. Daar is ze in behandeling gegaan bij Esther Maassen. Zij heeft Debbie behandeld voor haar bekkenklachten en later ook voor haar knieklachten. 

 

“In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige. Tijdens de zwangerschap van mijn jongste zoontje moest ik eerder stoppen met werken omdat ik zoveel last had van mijn bekken. In de dertigste week van mijn zwangerschap kon ik bij Esther terecht en daar ben ik tot de zesendertigste week onder behandeling geweest. Zij vertelde mij tijdens  mijn eerste behandeling, dat mijn bekken scheef stond. Hierdoor zijn mijn pijnklachten ontstaan”. Door middel van therapie, oefeningen en tips was mijn pijn onder controle. Door knieklachten kwam ik dit jaar opnieuw bij Esther in therapie. 

 

Hoe ben je in contact gekomen met Esther?

“Bij mijn eerste zwangerschap ben ik bij een andere fysiotherapeut geweest, maar deze kon mijn klachten destijds niet verhelpen. Hierdoor liep ik nu langer door met dezelfde pijnklachten. Tot ik op aanraden van mijn schoonzusje bij Esther terecht kwam.”

 

“Na slechts een paar behandelingen bij Esther was ik al van mijn bekkenklachten af en kon ik mijn huishoudelijke taken weer oppakken.”

 

Hoe zag de behandeling voor de bekkenbodemklachten eruit?

“De behandeling van mijn bekkenbodemklachten bestond uit massage, dry needling, intapen voor verlichting en tips. “Door het intapen werden mijn pijnklachten verlicht. De oefeningen en tips gaven handvaten om huishoudelijke taken beter op te pakken. En er ook voor te zorgen dat de klachten niet terug kwamen”.

 

Hoe ziet de behandeling van je knieklachten eruit?

“Mijn knieklachten zijn ontstaan doordat mijn meniscus is verzwakt. Aan het begin van de therapie heeft Esther mijn knie ingetapet om hem te verstevigen. Om mijn bovenbeenspieren nu sterker te maken krijg ik oefeningen mee in de oefenzaal. De oefeningen worden fijn en duidelijk uitgelegd. Op dit moment train ik thuis en een keer per week in de oefenzaal en ik merk dat ik al minder pijnklachten heb. Esther verwacht dat mijn klachten over ongeveer maand flink verminderd zijn.” 

 

Hoe heb je de behandeling bij Esther ervaren?

“Esther is een hele spontane en open vrouw. Ze pakt de therapie heel professioneel aan en kan de behandelingen goed uitleggen. Soms gebruikte ze plaatjes of modellen van het lichaam om een nog duidelijker beeld te schetsen. Dat hielp mij om beter te begrijpen wat ze deed en waarom ze dat deed.” 

 

Wat vind je van de fysiotherapiepraktijk?

“De mensen bij FysioSluijters zijn fijn in de omgang. Deur staat altijd open en helpen je graag. Ook toen ik een vraag stelde voor iemand anders, werd ik goed geholpen.” 

 

Zou je FysioSluijters aanbevelen bij anderen?

“Jazeker! Ik heb Esther al aanbevolen bij twee vriendinnen die bekkenbodemklachten ervaarden tijdens de zwangerschap en zij zijn zover ik weet ook tevreden over de behandeling.” 

 

Recommended Posts
Call Now Button