“Mijn klachten leidden mij heel erg af van mijn werk”

Maha (27) is moeder van twee kleine kinderen en werkt als sociaal werker op een mbo-school. Na het geven van borstvoeding, ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg zij last van nek- en schouderklachten. Deze klachten verergerden nadat ze weer aan het werk was gegaan en ze kreeg ook last van hoofdpijn. Daarom trok ze aan de bel bij FysioSluijters en kwam onder behandeling bij manueel therapeut Yvonne.

 

“Yvonne luisterde niet alleen goed, maar ze betrok mij ook heel goed bij de behandelingen.”

 

Hoe zijn uw klachten ontstaan?

“Mijn nek- en schouderklachten zijn in eerste instantie ontstaan door het geven vanborstvoeding. Na negen maanden begon ik weer met werken. Tijdens het werken nam ik een slechte houding aan waardoor mijn nek- en schouderklachten verergerden. Door deze klachten kon ik heel slecht in slaap komen. Zodra ik ging liggen kreeg ik ontzettend last van mijn nek en hoofd. Daarnaast leidde de pijn mij heel erg af van mijn werk. Als ik bijvoorbeeld een verslag moest typen, dan lukte dat niet omdat ik zoveel last had van mijn nek.”

 

Hoe bent u bij FysioSluijters terecht gekomen?

“Ik kende FysioSluijters al omdat een van mijn dochtertjes daar eerder onder behandeling is geweest vanwege nekklachten. Zij werd destijds behandeld door manueel therapeut Yvonne. Ik zag dat de fysiotherapie bij haar heel erg goed werkte. Als we een behandeling hadden gehad merkte ik gelijk dat het beter met haar ging. Toen ik last kreeg van mijn nek dacht ik eigenlijk gelijk aan Yvonne en heb ik contact gezocht met FysioSluijters.”

 

Hoe zag het behandeltraject eruit?

“Ik heb eerst een intakegesprek gehad. Tijdens dit gesprek vroeg Yvonne wanneer mijn klachten waren ontstaan en wanneer ik er het meeste last van had. Yvonne is mijn nek en schouders gaan onderzoeken door te voelen en ze heeft mij gevraagd wat ik graag wilde bereiken met fysiotherapie. We hebben samen besloten dat zij mijn nek ging losmaken met behulp van massages. Ik heb aanvullende oefeningen meegekregen om mijn nek te ontspannen en ze heeft mijn nek en schouders ook een aantal keer gekraakt. Ik werd om de week behandeld en het traject duurde ongeveer 2 maanden.”

 

Zijn uw klachten helemaal verdwenen?

“Nee, ik heb af en toe nog wel klachten maar als ik last krijg, doe ik de oefeningen die Yvonne mij heeft meegegeven. De klachten verdwijnen dan eigenlijk vrij snel. De nek- en schouderklachten zijn ook niet zo erg dat ik denk dat ik weer terug moet voor behandelingen bij Yvonne. Ik moet nu wel heel goed op mijn houding letten. Voorheen zat ik vaak voorovergebogen en met mijn schouders naar voren. Nu probeer ik erop te letten dat ik rechtop aan mijn bureau zit en dat ik een rechte rug heb. Ook probeer ik elk uur even te gaan staan om mijn schouders en nek los te schudden. Zo voorkom ik dat mijn nek- en schouderklachten terugkeren.”

 

“Mijn klachten leidden mij heel erg af van mijn werk”

 

Hoe heeft u het behandeltraject ervaren?

“Echt superfijn! Ik ben heel kritisch en ben dus niet heel snel tevreden, maar bij Yvonne voelde het gelijk goed. Ze luistert goed en stelt je heel erg op je gemak. Ik vind het ook heel belangrijk dat ze vraagt wat ik wil. Tijdens een van de behandelingen was ze mijn schouders aan het masseren maar ik voelde dat ze niet de goede plek masseerde. Ik bewoog mijn schouders een beetje, in de hoop dat ze naar de goede plek ging en toen zei Yvonne dat ik haar hand mocht pakken en op de plek mocht zetten waar het voor mij goed voelde. Yvonne luisterde niet alleen goed, maar ze betrok mij ook heel goed bij de behandelingen.”

 

Hoe zou u Yvonne omschrijven als therapeut?

“Yvonne is heel vrolijk, ze heeft een positieve uitstraling en ze is heel lief. Ze luistert goed en staat open voor feedback. Haar behandelingen zijn heel effectief, zowel de behandelingen die ze bij mij heeft gedaan als de behandelingen bij mijn dochtertje. Als je last hebt van nek- en schouderklachten, dan moet je bij Yvonne zijn!”

 

Recent Posts
Call Now Button