“Met de ‘onderhoudsbeurten’ van FysioSluijters hoop ik nog lang te kunnen blijven sporten” 

Leo Roovers, gepensioneerd bankmedewerker, zit in zijn zeventigste levensjaar. Hij wandelt en fietst veel en hij is minimaal drie keer in de week te vinden in de sportschool en doet dan intensief aan fitness. Dat leidt af en toe tot een sportblessure en dan trekt hij aan de bel bij FysioSluijters. Leo noemt het gekscherend ‘onderhoudsbeurten’. Leo: “Sporten is goed voor iedereen, maar voor mij betekent het, -met dank aan mijn leeftijd-, dat ik zo nu en dan fysiotherapie nodig heb omdat ik mijn lichaam heb overbelast.”

 

“Iets te fanatiek gefitnesst”

“Ik kom al geruime tijd bij FysioSluijters. Ik woon met mijn vrouw in Boxtel en zij kende de praktijk, zodoende heb ik destijds voor deze praktijk gekozen. Ik ben inmiddels al bij meerdere fysiotherapeuten van FysioSluijters onder behandeling geweest. Ik heb ooit een zweepslag opgelopen en ik ben voor rugklachten behandeld. Op dit moment ben ik onder behandeling bij Mike Hartjens wegens klachten aan mijn schouder. Ik heb waarschijnlijk, net zoals voorgaande keren, weer iets te fanatiek gefitnesst. Dan zie ik die jonge gasten in de sportschool en dan denk ik: dat kan ik ook. Op het moment zelf gaat het dan inderdaad nog, maar pas achteraf merk ik dan dat het voor mijn lichaam toch iets teveel van het goede was. Meestal wacht ik het even af voordat ik aan de bel trek bij de fysiotherapeut. Als de klachten na een tijdje niet vanzelf zijn overgegaan, dan ga ik naar FysioSluijters.”

 

“Mike schroomt er niet voor om mij terug te fluiten. Dat heb ik ook nodig”

“Mijn ervaring met Mike is heel positief. Hij is een aardige en kundige vent. Hij laat mij eerst goed uitleggen wat er aan de hand is en stelt allerlei vragen. Vervolgens komt hij tot een conclusie waarop hij zijn behandeling afstemt. Mike geeft mij oefeningen die ik kan meenemen in de fitness. Hij voelt of alles nog soepel is en voor het eerst sinds jaren heb ik weer een dry needling behandeling gekregen. Dat ging heel goed. De aanpak van Mike bestaat verder hoofdzakelijk uit oefeningen meegeven en uitleg geven hoe ik klachten kan voorkomen. Ik fitness nog steeds maar dan in aangepaste vorm. Een aantal fitnessoefeningen heb ik op advies van Mike op een lager pitje gezet om mijn schouder de tijd te geven te herstellen. Mike schroomt er niet voor om mij terug te fluiten. Dat heb ik ook nodig. Waar andere patiënten misschien een beetje opgepord moeten worden, geldt voor mij dat ik juist een tandje, of twee, terug moet doen.”

 

“Vertrouwen hebben in je behandelaar is belangrijk”

“De behandelingen bij Mike ervaar ik als prettig en ik heb het volste vertrouwen in hem. Dat vertrouwen had ik ook bij de andere therapeuten van FysioSluijters waar ik onder behandeling ben geweest. Dat is voor mij ook heel belangrijk, dat er vertrouwen is in de mensen die zo dicht op je huid zitten. Als ik zou moeten verhuizen zijn er in mijn ogen altijd vier belangrijke obstakels en dat is dat je op zoek moet naar een nieuwe huisarts, tandarts, kapper én fysiotherapeut.”

 

“Fysiotherapeuten die heel serieus met hun vak bezig zijn”

“FysioSluijters is een praktijk met fysiotherapeuten die heel serieus met hun vak bezig zijn. Ze luisteren goed naar je en ze durven tegenspel te geven. Dat werkt voor mij prima. Ik ben niet de man van ja-en-amen. Je merkt bij FysioSluijters dat ze allemaal hun best doen om te weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Daarop worden de behandelingen afgestemd en daarom werken ze goed bij mij. Ik heb het inmiddels geaccepteerd als een fact of life, dat ik zo nu en dan een sportblessure kan oplopen. Maar met het advies en de ‘onderhoudsbeurten’ van FysioSluijters hoop ik nog lang te kunnen blijven sporten.”

*Leo Roovers heet in werkelijkheid anders

 

Recent Posts
Call Now Button