Klantervaring Kim (32) over behandeling bekkenpijn

Je verwacht het niet te horen dat je op je 32e naar een revalidatiecentrum moet.”

Kim (32), moeder van drie kinderen, begon na haar eerste bevalling kreeg ze al last van haar stuit. Na haar tweede bevalling, waar ze tijdens haar zwangerschap meer last kreeg van bekkenpijn, kreeg ze weer last van haar stuit. Dit ging na haar derde bevalling van kwaad tot erger. Na een wanhopige zoektocht van anderhalf jaar kwam zij uiteindelijk bij Fysiotherapie Sluijters terecht. Sinds ze bij Hans Sluijters onder behandeling zit gaat het alleen maar bergopwaarts!

BEKKENPIJN NA DE BEVALLING

“Na mijn eerste zwangerschap begon ik last te krijgen van een gekneusde stuit. Dit is na mijn tweede zwangerschap alleen maar erger geworden. Ik heb toen advies gevraagd of ik oefeningen moest doen, om van mijn bekkenklachten af te komen en of het verstandig was om voor nog een zwangerschap te gaan, aangezien we deze wens hadden. Dat bleek gewoon te kunnen en heb vanaf 15 weken zwangerschap dagelijks oefeningen gedaan om mijn bekken sterk te houden, om zo bekkenpijn hopelijk te voorkomen. Er stonden een aantal dingen niet goed, maar ik vond het belangrijk dat ik mijn oefeningen bleef doen. Dit deed ik met veel discipline onder het mom van wat moet, dat moet. Na mijn derde zwangerschap is mijn situatie alleen maar verslechterd. Gelukkig dachten ze op mijn werk wel goed met me mee. Ik kon tijdens mijn werk overdag twee uur op een warmtekussen liggen, zodat de pijn weg trok. 

Helaas hielpen de oefeningen bij andere fysiotherapeuten niet. De oefeningen die ze mij gaven waren fysiek slecht voor mijn rug. Zodra je bekken scheef staat en je gaat er meer gewicht op gooien, dan gaat de pijn van kwaad naar erger. Op dat moment kom je als ten ware in een pijncirkel terecht. Hier heb ik ongeveer anderhalf jaar ingezeten. Er werd mijn zelfs verteld dat ik maar naar een revalidatiecentrum zou moeten gaan. Je verwacht het niet te horen dat je op je tweeëndertigste naar een revalidatiecentrum moet.  Ik werd zo wanhopig dat ik op zoek ging naar alternatieve geneeswijzen. Niks hielp!”

DOOR DE PIJN KON IK MIJN GEZIN NIET MEER RUNNEN

“Als je bekken scheef staat en je gooit er meer gewicht op, dan gaat het van kwaad naar erger. Ik had continu zenuwpijn die  tot beide knieholtes trok en ik kreeg felle steken in mijn billen. Ik moest constant van houding wisselen en kon niet langer dan tien minuten zitten, staan of liggen. Het was heftig om op een stoel of te fietsen. Het ergste was dat tillen mij niet lukte. Ik kon mijn zoontje van 2 niet meer optillen en heb hulp van buitenaf moeten inschakelen, omdat ik mijn eigen gezin niet meer kon runnen door de bekkenpijn. Slapen ging ook niet meer door de pijn. Ik gebruikte dan wel morfine, maar daar werd ik zo duf van dat ik op ten duur niet eens meer kon slapen. Ook mijn werk in de gehandicaptenzorg triggerde continu mijn pijn, waardoor ik steeds terugvallen kreeg die erger werden.”

DE OPLOSSING LIGT BIJ FYSIOTHERAPIE SLUIJTERS

“Ik ben uiteindelijk bij Fysiotherapie Sluijters terechtgekomen op aanbeveling van een collega. Die had een goede ervaring bij de praktijk. Na bellen en op een wachtlijst te worden gezet heb ik toch nog maar een extra mail naar de praktijk gestuurd. Ik was ten einde raad!! Hans Sluijters zei ‘Als ik kan helpen dan doe ik dat, maar als ik je niet kan helpen ben ik daar eerlijk over.’ Die openheid en eerlijkheid was fijn.

Ik zit nu sinds een halfjaar bij Hans. Toen ik voor het eerste bij Fysiotherapie Sluijters kwam zag Hans inderdaad gelijk waar mijn klachten vandaan kwamen en riep zijn collega Marc Pijnenburg, Podotherapeut, erbij.  Zonder iets aan te geven om te zien of hij hetzelfde probleem constateerde. Hij constateerde precies hetzelfde.“

REVALIDATIETRAJECT VAN 3 MAANDEN

“In het begin van het traject kwam ik twee keer per week in de praktijk. Dat bouwde langzaam af naar één keer per week en vervolgens naar een paar keer per maand. Nu heb ik sinds maart een revalidatietraject van drie maanden afgesloten. Na mijn bezoek aan Fysiotherapie Sluijters is het allemaal bergopwaarts gegaan. Mijn pijn lag uiteindelijk aan een verkeerde stand van mijn voeten, waardoor mijn knieën scheef gingen staan. Hans gaf aan dat als de fundering niet goed is staat de rest niet goed. Hetzelfde geldt voor je voeten. Podotherapeut Marc Pijnenburg paste mijn zooltjes aan, zodat ik minder last heb van de pijn. Nu kan ik volledig mijn gezin runnen! Dat is het allerbelangrijkste, niet meer afhankelijk zijn van anderen. Er valt nog wel wat in te halen, maar we zijn op de goede weg. De medicatie die ik toen nodig had is veel minder geworden. Tot slot kan ik thuis weer volledig functioneren en op een nieuwe werkplek. Sinds een week ben ik weer uit de ziektewet na bijna twee jaar!”

“HANS HEEFT ECHT EEN ANDERE KIJK OP HET LICHAAM”

“Hans zijn methode werkt eigenlijk door anders naar het probleem te kijken in vergelijking met de andere fysiotherapeuten waar ik eerst bij liep. Hij heeft echt een andere kijk op het lichaam. Hij kijkt namelijk naar het hele lichaam. Hij gaf aan dat ik moet leren om te ontspannen, in plaats van aan te spannen. Bij Hans ging het vooral om het rechtzetten van van de stuit, schaambeen en bekken. Daarna ging hij aan de slag met dry needling in verband met spanning in mijn bekkenbodem. Daarnaast gaf hij advies om bij sportfysio 1 op 1 mijn lichaam sterker te maken en iedere dag ontspanningsoefeningen uit te voeren.  Door continu pijn verkrampt je lichaam en weet je niet meer hoe je moet ontspannen. Dat moest ik weer leren voelen.”

VEEL VERSCHIL IN EEN HALF JAAR DANKZIJ FYSIOTHERAPIE SLUIJTERS

“Met behulp van Hans en het revalidatietraject kom je geestelijk en fysiek in balans. Als je continu bekkenpijn hebt zit je de hele dag in een pijncirkel. Als ik kijk waar ik een half jaar geleden stond en waar ik nu sta merk ik enorm veel verschil. Nu kan ik  er overdag weer gewoon zijn voor mijn drie jongens als moeder! Er zit alleen maar een bepaald pijn op de achtergrond. Zodra het ik wat meer pijn heb neem ik medicatie en daarna trekt het weer weg.”

FYSIOTHERAPIE SLUIJTERS IS EEN ECHTE AANRADER

Fysiotherapie Sluijters krijgt van mij een dikke 10! Ook gewoon de manier hoe ze bij Fysiotherapie Sluijters werken. Als ik had geweten dat het ook op een andere manier kon, had dit mij veel zorgen en lasten gescheeld. Hans kijkt anders naar het geval en komt met een andere insteek. Ik kan Fysiotherapie Sluijters zeker aanraden zodra je op zoek bent naar een goede fysiotherapeut of last van bekkenpijn hebt.”

Recommended Posts