Interview met Marco Wensveen – Fysio Sluijters

Marco(39) uit Boxtel loopt al een lange tijd met rugklachten. Dit heeft hij in de loop der jaren door het uitvoeren van verschillende werkzaamheden opgelopen. Vanaf zijn zestiende jaar verricht hij veel tilwerk. Op een gegeven moment kreeg hij veel pijn. Hij is uiteindelijk bij FysioSluijters terechtgekomen en wordt door fysiotherapeut Yvonne Auditor behandeld. Hoewel hij met een pijnlijke klacht naar de fysiotherapeut gaat, ervaart hij de behandeling van Yvonne als prettig. In dit interview leest u zijn ervaring bij FysioSluijters.

 

Door huisarts doorverwezen naar FysioSluijters

“Rond mijn zestiende heb ik besloten om tilwerk te gaan doen. Hierbij nam ik niet altijd de juiste houding aan. Na verloop van tijd begon ik steeds meer pijn te krijgen in mijn rug. Je probeert hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het tillen, maar dat lukt niet altijd. Uiteindelijk heb ik er heftige rugklachten aan overgehouden. Ik ben daarnaast sinds kleins af aan al heel zwaar geweest. Dat heeft ook niet altijd meegeholpen. Langzamerhand ben ik meer computerwerk gaan doen. Ik werk nu veel achter de laptop en heb een aangepaste (thuis)werkplek. Ik heb nu voornamelijk zittend werk.

Toen ik rugklachten kreeg besloot ik contact op te nemen met mijn huisarts. Deze verwees mij door naar een fysiotherapiepraktijk voor mijn behandeling. Vervolgens kwam ik FysioSluijters terecht. Daar weten ze mij goed op mijn gemak te stellen en behandelen zij mij op een zeer deskundige wijze. Zodra een behandeling achter de rug is, voel ik altijd wel dat ze mij goed te pakken hebben gehad. Als er tussentijds wat aan de hand is kan ik altijd bellen.”

 

“Lange wandeltochten zitten er voor mij niet in”

“Mijn rugklachten heb ik niet meer 24 uur per dag, maar sporadisch. De ene keer heb ik wat meer last dan de andere keer. Soms is het zelfs een tijdje weg, maar meestal komt het weer terug. De pijn straalt uit van mijn lage rug tot de heupen, maar niet verder. Hierdoor raken de spieren die goed hun best doen om te compenseren oververmoeid en geïrriteerd. 

Deze klachten hebben absoluut een effect op mijn dagelijkse leven. Een aantal jaar geleden was het zelfs lastig om bepaalde afspraken na te komen of om een wandeling te maken. Lange wandeltochten zitten er voor mij niet in. Aan de ene kant merk je dat een wandeling goed doet, maar de kans op een blessure wordt daarmee wel vergroot. Ik kan niet altijd zitten, zoals ik het liefst zou willen zitten. Een dagje uit is voor mij al lastig vanwege het slenteren en dan haak ik af bij bepaalde activiteiten. Ik gebruik wel pijnstilling, omdat ik geloof dat in beweging blijven beter is in tegenstelling tot zitten en niks doen. Door de hulp van goede professionals ben ik hier niet meer angstig onder. Het is vervelend, maar fijn dat ik er vanaf kan komen.”

 

“Yvonne heeft vrij snel de knelpunt van mijn pijn gevonden”

“Ik heb in eerste instantie manuele therapie gehad, omdat Yvonne naar snelle verlichting heeft gekeken. Hierbij gaat het om het manipuleren van de rugwervels en de rondom liggende spieren. Inmiddels krijg ik ook dry needling, omdat ik in eerdere therapieën daar goed op reageerde. Als we de spieren niet makkelijk los krijgen met manuele therapie, dan zijn ze door dry needling vrij snel weer ontspannen. De band met mij en Yvonne is altijd goed geweest, omdat zij weet wat ik bedoel en dan weet waar ze moet zoeken. Yvonne heeft altijd vrij snel de knelpunt van mijn pijn gevonden.

Helaas blijf ik nog wel een tijdje last van mijn klacht houden. Ik houd er rekening mee dat het permanent is. Het ideale plaatje zou zijn dat ik er helemaal vanaf zou komen. Het gaat voornamelijk nu om een stukje verlichting met acceptatie en een stukje zelfredzaamheid. Ik hoef niet altijd om de twee weken behandeld te worden. Zolang ik nog steeds veel zittend werk, zullen mijn klachten af en toe terugkomen. Maar ik schiet nu niet meer snel in paniek wanneer de boel vast schiet. Yvonne kan mij namelijk verlichting bieden. Ik noem de behandelingen nu mijn APK’tje en ik heb het af en toe nodig. Het is in ieder geval niet meer nodig om elke week een behandeling te krijgen.”

 

“Het voelt bij Yvonne een beetje als thuiskomen.”

“Bij FysioSluijters ben ik voornamelijk behandeld door Yvonne Auditor. Het voelt bij haar inmiddels een beetje als thuiskomen. Je voelt je altijd meteen heel welkom en ze neemt je serieus. Ze maakt af en toe ook een grapje om je te ontspannen. Je gaat vrij makkelijk met haar in gesprek. Ik kan me best voorstellen dat mensen die niet veel ervaring hebben met een fysiotherapeut het een beetje spannend vinden. Zij weet dat gevoel binnen 5 minuten weg te nemen. Yvonne neemt mij helemaal mee in haar behandeling; ze doet het samen met mij. Vraagt aan mij wat mijn idee erachter is. Ik kan daardoor vrij snel aangeven waar de fout zit en zo kunnen we gelijk ter zake komen. We zijn beiden pragmatisch ingesteld. Ze kijkt vervolgens ook hoe het voor de lange termijn kan werken. Ik blijf heel graag onder behandeling bij Yvonne. Zij heeft mijn volste vertrouwen.”

 

“FysioSluijters krijgt van mij een dikke 11”

“FysioSluijters krijgt van mij een dikke 11!  Ik ben heel blij met mijn huisarts, tandarts en fysiotherapeut en dan bedoel ik ook echt extreem tevreden. Het moet klikken. Zoiets ontstaat spontaan en kun je niet plannen. Dat is me bij Yvonne overkomen en daar ben ik heel erg blij mee.

Ik raad FysioSluijters van harte aan. Het is een fysiotherapiepraktijk waar ik nu al jaren ervaring mee heb, ik weet niet meer beter. Als mensen bij mij aangeven dat ze ergens last van hebben, dan verwijs ik ze meteen door. De praktijk is goed bereikbaar en beschikt over netjes en kundig personeel.”

Recommended Posts
Call Now Button