Marina doet mee aan de Vasaloppet: de Zweedse “elfstedentocht” langlaufen

Hallo bekende en onbekende patiënten van FysioSluijters,

Ik ben Marina Weiss en sinds 12 jaar fysiotherapeut bij FysioSluijters. Op 3 maart 2019 ga ik meedoen aan de Vasaloppet. Dit is een langlauf tocht in centraal Zweden van 90km, die ik hoop binnen 12 uur te volbrengen. De Vasaloppet is voor Zweden zoiets als de elfstedentocht voor Nederland. Alleen kunnen zij hem wel jaarlijks organiseren.

Ik ben deze uitdaging aangegaan om geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting zet zich al 11 jaar in om de kwaliteit van leven van kinderen en volwassen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. De BvdGF wil iedereen met diabetes stimuleren tot een sportief leven.

Mijn oudste dochter, Emma, heeft sinds 6 jaar Diabetes Mellitus type 1. De BvdGF heeft in die tijd veel voor mijn gezin betekend. Door een gezinsweekend is het makkelijker geworden om de diabetes een plaats te geven in het gezin. Verder hebben sportdagen en een sportkamp Emma geleerd hoe ze goed om kan gaan met haar diabetes in allerlei omstandigheden.

Inmiddels ben ik sinds december 2017 aan het trainen. Ik heb leren langlaufen, niet onbelangrijk. Ik heb leren rolskiën, de enige manier om hier in Nederland te trainen. Nu ben ik vooral nog mijn conditie aan het opbouwen en mijn techniek aan het verbeteren. Vanaf december ga ik ook nog enkele keren oefenen op echte sneeuw!

Ik wil jullie vragen of je mij wilt sponseren voor mijn challenge en mijn goede doel. Al het geld dat ik ophaal komt ten goede aan de kinderactiviteiten van de BvdGF. Doneren kan middels de collectebus die in onze praktijk op St. Ursula 2 staat. Sponsoring is ook digitaal mogelijk, via www.ikgaskien.nl  kom je op mijn deelnemerspagina. Hier kun je via de button “Sponsor Marina” bijdragen.

Meer informatie over de Bas van de Goor Foundation is te vinden op https://www.bvdgf.org/ . Via ‘in actie’ kom je bij informatie over de ‘weski2changediabetes2019’ challenge en ook mijn deelnemerspagina.

Iedereen ontzettend bedankt voor jullie aandacht en ook de vele aanmoedigingen die ik al heb mogen ontvangen. De komende maanden hou ik jullie op de hoogte van mijn ervaringen.

 

Tot snel, Marina

Recommended Posts