Wat is McKenzie therapie?

MDT McKenzie is een onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT McKenzie staat bekend om uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten en klachten aan overige gewrichten. Het doel van de methode is niet alleen uw klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook om herhaling te voorkomen.

Het onderzoek
Het traject dat u bij uw McKenzie therapeut doorloopt, begint met een diepgaand, gepro- tocolleerd onderzoek. Tijdens een vraaggesprek worden uw klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hiermee een duidelijk beeld van de mechanische klacht ontstaat. Bij sommige klachten treedt hierbij het zogenaamde centralisatiefenomeen op. Dit centralisatiefenomeen is het terugbrengen van de pijn onder invloed van houding en/of beweging naar centraal in de wervelkolom. Dit fenomeen is baanbrekend geweest bij de onderzoeksmethode van lage rug- en nekklachten. Na het onderzoek zal uw therapeut duidelijk kunnen aangeven of uw klacht geschikt is voor behandeling met MDT McKenzie.

Prognose
Op basis van het onderzoek kan uw behandelaar meestal een duidelijke prognose formuleren. Deze prognose is gebaseerd op wetenschappelijke criteria. Kan de klacht niet worden behandeld, dan zal de behandelaar u doorverwijzen.

Behandelstrategie
Na een duidelijk mechanische diagnose begint de behandeling gericht op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak

    Call Now Button