Zorg tijdens of na kanker

De diagnose kanker heeft een ingrijpend effect op het leven. Niet alleen emotioneel, maar ook fysiek gebeurt er veel met je lichaam. Door de aandoening zelf of door medische behandelingen tegen kanker is het mogelijk dat je problemen ervaart bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby’s en/of werk. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door pijn, oedeemvorming, verminderde spierkracht, verminderde conditie, vermoeidheid en/of spanningsklachten. 

Oncologie oefentherapie

Oncologie oefentherapie kan ingezet worden in alle fases van de ziekte (curatieve, palliatieve en terminale fase). Op deze manier word je geholpen om zo fit mogelijk voor, tijdens en na de medische behandelingen te worden en te blijven. Trainen staat hierin centraal. Het algemene doel is om je zo comfortabel mogelijk door de medische behandelingen te loodsen. Elke diagnose kanker en elke medische behandeling is anders. Onze gespecialiseerde therapeut maakt daarom met jou een behandeling op maat. Er wordt maximaal ingezet op je persoonlijke situatie en behoeftes, maar ook de veiligheid tijdens het trainen.

Wat kan oncologische revalidatie voor u betekenen:

  • Verbeteren van de conditie
  • Omgaan met de vermoeidheid
  • Omgaan met de grenzen
  • Terugkrijgen van het zelfvertrouwen
  • Meer inzicht in gezonde voeding
  • Verbeteren van de levensstijl
  • Verbeteren van de kwaliteit van leven

Samenwerkingsverband

Vergoeding door zorgverzekering

Voor deelname aan de oncologische fysiotherapie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Afhankelijk van de diagnose en medische behandeling heeft u tot 1 of 2 jaar na aanvang van de behandelingen recht op vergoeding van fysiotherapie. Verdere vergoeding is afhankelijk van de verzekeringspolis die u heeft.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij uw klacht

Maak een afspraak

    Call Now Button