Verantwoord aan uw lichaam werken met Pilates

Heeft u wel eens het idee dat u uw lichaam niet onder controle heeft? Bent u zwanger geweest maar heeft u het idee dat uw lichaam en houding niet het zelfde is? Of mist u spiergevoel in uw bekken en/of onderrug? Bij FysioSluijters bieden wij binnenkort de mogelijkheid om aan uw lichaam te werken middels Pilates, maar wat is dit nu eigenlijk en waar komt het vandaan? Wij vertellen u er meer over.

Wat / wie is Pilates?

Joseph Hubertus Pilates ( 1883 – 1967) ontwikkelde zijn eigen oefenmethode omdat hij zelf een slechte gezondheid had, dit is nu bekend als Pilates. Later is hij deze oefenmethode ook op andere mensen gaan toepassen omdat deze trainingsmethode uw rug-, buik- en uw bekkenbodem spieren versterkt. Naast dat het een volledige work-out is vergroot het uw flexibiliteit, verbeterd uw houding, algehele conditie en lichaamsbewustzijn. Doordat de oefeningen precies moeten worden uitgevoerd is deze vorm van bewegen voor iedereen geschikt die op een veilige manier wil bewegen. Ook wanneer bewegen even niet vanzelfsprekend is! Deze trainingsvorm kan van jong tot oud beoefend worden en kan worden ingezet van revalidatie tot topsport training. Pilates is dus erg goed voor u, maar bovenal is het ook nog eens leuk om te doen!

De 6 principes:

  • Ademhaling
  • Concentratie
  • Precisie
  • Controle
  • Centering
  • Flow

Onze tarieven

Prive sessie 60 min:     €60,-
Prive sessie 30 min:     €37.50
Duo sessie 60 min:       € 32.50,-
Duo sessie 30 min:       € 25,-
Blok van 10 lessen:       €160,-


Pilates bij fysio Sluijters in Boxtel

Tijdens deze vorm van bewegen bij fysio Sluijters trainen wij het vertrouwen in uw eigen bewegingen. Dit gebeurt in afwisselende groepslessen. Doordat de groepen klein zijn is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Tijdens deze lessen zal er gewerkt worden met o.a. Pilates rollers, massage ballen, een magic circle, dynbanden en Pilates small balls. Hierdoor is het een afwisselende les, met meer verdieping in uw eigen lichaam.

Heeft u vragen over Pilates? Bel (0411)624266  voor een afspraak, stuur een e-mail naar info@fysiosluijters.nl of vul het contactformulier  op onze website in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Recommended Posts