Snelle vragen ronde: Marina Weiss

Ook deze maand stellen we weer eens van onze professionals voor! Wat schuilt er achter de therapeut zelf? Is hij of zij zelf een beetje sportief en welke hobbys zijn er naast het werk? Wij vroegen het onze collega Marina Weiss in het snelle-vragen-rondje! Je leest het hier!

Functie; Algemeen fysiotherapeut

 

Hoe gezond leef je zelf en waar let je op?

Hoewel het ook voor mij wel eens moeilijk is om de motivatie op te brengen sport ik 2-3x per week. Het helpt mij dat ik lid ben van een vereniging en mee kan doen met trainingen. Daarnaast let ik op gezond eten en drinken. Maar ben ik wel redelijk verslaafd aan chips…

Wat doe je aan beweging?

Vorig jaar ben ik begonnen met langlaufen. Een geweldige sport waarbij kracht, coördinatie en conditie optimaal samen komen. Deze is in Nederland uit te voeren op een kunststof baan hoewel de sneeuw natuurlijk veel fijner is.

Zomers ga ik dan rolskiën. Een soort van langlaufen op korte ski’s met wieltjes eronder.

Wat is je meest slechte gewoonte?

Chips.

Wat is je favoriete bezigheid in je vrije tijd?

Dat verschilt. Momenteel lezen maar vaak ook tuinieren.

Wat kenmerkt jou als persoon?

Ik ben een zorgzaam persoon.

Wat kenmerkt jou als therapeut?

Met dezelfde zorgzaamheid kijk en luister ik vooral naar wat een bepaalde klacht betekent voor de persoon die bij me komt. Van daaruit probeer ik samen tot een optimaal herstel te komen binnen de wensen en mogelijkheden die er zijn.

Waar ben je trots op?

Dat ik mensen met zeer diverse klachten kan en mag helpen. Het is een hele uitdaging om op verschillende vlakken goede fysiotherapie te leveren. Maar het geeft mij ook een voldoening die ik niet krijg van het werken in een primaire specialisatie.

Wat krijg je vaak te horen van je patiënten?

Dat ik goed heb geluisterd naar de vraag waarmee ze kwamen en hen daarmee heb kunnen helpen.

Heb je nog een gezondheidstip/beweegtip?

Ga zoeken naar wat je leuk vindt. Want dit is de activiteit die je vol kunt houden.

 

Recommended Posts
Call Now Button