Peter over zijn tenniselleboog

Peter Driessen had al 3 jaar last van een tenniselleboog. En niet zomaar een beetje last, soms deed alleen het opzetten van zijn zonnebril al ontzettend veel pijn. Omdat het zijn dagelijks leven behoorlijk beïnvloedde en hij niet de benodigde hulp kreeg, is hij bij Fysiotherapie Sluijters terecht gekomen. Gelukkig maar. In korte tijd gingen zijn pijnklachten van 100% naar 1%. 

Werksituatie

“Ik werk op kantoor en kan gerust zeggen dat ik een harde werker ben. Ik zit soms uren achter elkaar aan mijn bureau op de computer te werken zonder even een korte pauze te nemen. Om dat vol te kunnen houden is een goede houding en afwisseling in bezigheden natuurlijk belangrijk. Dat deed ik echter niet, dus de lichamelijke klachten lagen op de loer. Ik kreeg last van mijn nek, mijn rug en mijn elleboog en ben toen op zoek gegaan naar hulp om er vanaf te komen”.

Verschillende hulpverleners

Helaas ging het voor Peter niet van een leien dakje om bij de juiste hulpverlener terecht te komen. “In eerste instantie kreeg ik cortisonespuiten. Deze heb ik 2 á 3 keer gehad. Het hielp wel tegen de pijn, maar niet tegen de klacht. Dus zodra deze waren uitgewerkt was ik weer terug bij af. Ik ben bij 3 verschillende fysiotherapeuten onder behandeling geweest. Allemaal hadden ze verschillende methodes om mij van mijn tenniselleboog af te helpen, maar geen van deze methodes heeft daadwerkelijk geholpen. Ik heb zelfs nog foto’s laten maken bij een orthopeed. Hier was niets op te zien en hij stuurde mij naar huis met nog steeds dezelfde pijnklachten en zonder een gepaste oplossing.”

 

Aanbeveling van een vriend

Omdat Peter al zo lang rondliep met zijn klachten en dit voor zijn omgeving ook zichtbaar was, kwam zijn tenniselleboog ter sprake toen hij bij een goede vriend was. Deze vriend had goede ervaringen met Fysiotherapie Sluijters, dus had Peter een nieuwe optie. “Het is eigenlijk ongelofelijk. Ik kwam bij Yvonne onder behandeling, vertelde over mijn klachten en de eerdere behandelingen en ze ging aan de slag. Dit keer met Dry Needling. Het resultaat was er meteen.”

 

FysioSluijters kijkt verder dan protocollen

De reden dat Peter bij de andere fysiotherapeuten niet naar wens is geholpen, ligt niet aan onbekwaamheid van de therapeuten. Voor een tenniselleboog zijn namelijk verschillende protocollen die gevolgd kunnen worden. Wat voor de ene niet werkt, werkt voor de ander juist wel. “Yvonne heeft echt gekeken naar mij als persoon en naar mijn werksituatie. Op die manier kon zij mij gepast advies geven en hield ze niet vast aan protocollen. Dat heeft voor mij dus goed uitgepakt.”

 

De laatste 1%

“Volledig klachtenvrij ben ik nog niet. Zoals ik al zei blijft er nog 1% over. Omdat ik lange tijd niet juist behandeld ben is de kans aanwezig dat deze ene procent chronisch is. Maar ik start een nieuw behandeltraject bij een specialist binnen de praktijk van FysioSluijters. Wie weet wat de resultaten daarvan zijn. Maar ik kan nu gelukkig gewoon weer mijn ding doen zonder teveel pijn. Ik ben blij dat ik het advies van mijn vriend heb opgevolgd en ik raad het iedereen aan om bij bewegingsklachten een afspraak te maken bij FysioSluijters!”

 

Recommended Posts
Call Now Button